مجتمع پسران : ابتدایی 88959223 متوسطه 88959292  مجتمع دختران : 66578134

پنج راه برای تقویت اعتماد به نفس

پنج راه برای تقویت اعتماد به نفس
خلاصه

اعتماد به نفس به عنوان وجود احساس اعتماد به توانایی ها، صلاحیت ها و نظرات خود تعریف می شود. اعتماد به نفس نقش مهمی در سلامت جسمی و روانی فرد دارد و داشتن سطح مناسبی از اعتماد به نفس، باعث موفقیت بیشتر او در زندگی شخصی و حرفه ای می شود.

28 1 00

پنج راه برای تقویت اعتماد به نفس

 
اعتماد به نفس به عنوان وجود احساس اعتماد به توانایی ها، صلاحیت ها و نظرات خود تعریف می شود. اعتماد به نفس نقش مهمی در سلامت جسمی و روانی فرد دارد و داشتن سطح مناسبی از اعتماد به نفس، باعث موفقیت بیشتر او در زندگی شخصی و حرفه ای می شود.
 

مزایای اعتماد به نفس

داشتن اعتماد به نفس می تواند تاثیرات مثبت زیادی در محیط کار، خانه و روابط فرد با دیگران داشته باشد. برخی از مهم ترین مزایای اعتماد به نفس عبارت اند از:
 
  • تمایل به امتحان کردن چیزهای جدید:

وقتی به خودتان باور دارید، تمایل دارید چیزهای جدیدی را امتحان کنید. این کار جدید می تواند ثبت نام کردن در یک کلاس آشپزی باشد یا درخواست برای ترفیع در محل کار.
 
  • عملکرد بهتر:

هنگامی که اعتماد به نفس دارید، می توانید همه منابع و توانایی هایتان را برای انجام دادن کاری که در دست دارید اختصاص دهید؛ تا اینکه مدام نگران این باشید که برای انجام آن به اندازه کافی خوب نیستید. پس اعتماد به نفس داشتن، عملکردتان را ارتقاء می دهد.
 
  • تاب آوری بیشتر:

داشتن اعتماد به نفس، می تواند تاب آوری شما را در برابر ناملایمات و چالش های زندگی، تقویت نماید.
 
  • روابط بهتر:

داشتن حد مناسبی از اعتماد به نفس، روابط تان را شاد و سالم نگه می دارد. کسانی که اعتماد به نفس خوبی دارند، مرز های محکم تری برای روابطشان تعریف می کنند و احساسات و نیازهای خودشان را در اولویت قرار می دهند. اعتماد به نفس، نه تنها بر روی احساسی که به خودتان دارید اثر می گذارد، بلکه باعث می شود دیگران را بیشتر درک کنید و دوستشان بدارید.
 
 
خوشبختانه راه هایی وجود دارند که می توانید با استفاده از آن ها، اعتماد به نفستان را تقویت کنید. خواه در یک زمینه خاص احساس عدم اعتماد به نفس می کنید و خواه به صورت کلی از کمبود آن رنج می برید. در ادامه پنج راه برای تقویت اعتماد به نفس معرفی می شوند:
 
  1. خودتان را با دیگران مقایسه نکنید.

مقایسه خواه بین ظاهرتان با کسانی که در فضای مجازی می بینید باشد یا بین حقوقتان با حقوق دوستانتان رفتار سالمی نیست. تحقیقات نشان می دهند که رابطه مستقیمی بین حسادت و حسی که نسبت به خودتان دارید وجود دارد. کسانی که به طور مدام خودشان را با دیگران مقایسه می کنند، حسادت بیشتری را تجربه می کنند و حس بدتری به خودشان پیدا می کنند و این چرخه معیوب می تواند مدام ادامه پیدا کند.
به اوقاتی که در حال مقایسه کردن خودتان و داشته هایتان با دیگران هستید توجه کنید. به خودتان یادآوری کنید که مقایسه ها کمک کننده نخواهند بود. هر فرد مسیر زندگی خودش را در پیش دارد و زندگی مسابقه نیست!
در ادامه پیشنهاداتی را مطرح می کنیم که می توانند برای رها شدن از مقایسه کمک کننده باشند:
  • با دیگران خوب رفتار کنید.

وقتی بهترینِ خودتان باشید، کمتر در معرض مقایسه کردن خودتان با دیگران یا تمرکز روی چیزهایی که ندارید قرار می گیرید. کمک کردن به دیگران، به مخصوص به کسانی که در مقایسه با شما شرایط مساعدی ندارند، باعث می شود دید بهتری به اینکه چقدر خوشبخت هستید پیدا کنید.
  • نعمت هایی که دارید را بشمارید.

اگر نسبت به زندگی فرد دیگری احساس حسادت می کنید، نعمت ها و موفقیت هایتان را به خودتان یادآوری کنید. می توانید اقدام به نوشتن نعمت هایتان و قدردانی بابت آن ها کنید، تا تمرکزتان را روی زندگی خودتان نگه دارید.
  • دشمن های دوست نمایتان را بشناسید و از آنها دوری کنید.

اگر افرادی در زندگیتان وجود دارند که به طور مداوم شما را قضاوت و مقایسه می کنند، ارتباطتان را با آنها محدود یا به طور کلی قطع کنید.
  • دنبال حمایت مثبت بگردید.

همان طور که آدم های منفی زندگیتان را حذف کردید، مهم است که دایره ای از افراد مثبت دورتان جمع کنید تا مدام شما را به سمت بهترین خود بودن تشویق کنند و نکات مثبت تان را یادآوری کنند.
 
  1. از بدن تان مراقبت کنید.

سخت است که خودتان را دوست داشته باشید، در حالی که از بدن تان مراقبت نمی کنید. همچنین اگر مراقبت کردن از خودتان را تمرین کنید، می دانید اگر برای بدن، ذهن و روحتان کاری مثبت انجام می دهید، اعتماد به نفستان را تقویت خواهد کرد.
در ادامه برخی از موارد مهم مراقبت از خود را بیان می کنیم:
  • رژیم غذایی: غذا خوردن به صورت صحیح مزایای زیادی به همراه دارد که یکی از آنها اعتماد به نفس بالاتر است. وقتی به درستی غذا می خورید، احساس می کنید سلامت تر، قوی تر و پر انرژی تر هستید و حس بهتری نسبت به خودتان پیدا می کنید.
  • ورزش: تحقیقات نشان می دهند ورزش کردن ارتباط مستقیمی با افزایش اعتماد به نفس دارد. فعالیت ورزشیِ منظم باعث می شود احساس بهتری به بدنتان داشته باشید.
  • مراقبه: مراقبه بیشتر از اینکه یک تمرین تمدد اعصاب باشد، باعث می شود اعتماد به نفستان در جهات مختلفی تقویت شود. کمک می کند خودتان را بهتر بشناسید و بپذیرید و یاد می گیرد چگونه صحبت های منفی که با خودتان دارید را متوقف سازید.
  • خواب: خواب کم می تواند روی احساساتتان تاثیر منفی داشته باشد. همان طور که خواب کافی و با کیفیت با ویژگی های مثبت نظیر خوش بینی ارتباط مستقیم دارد.
 
 
  1. دوست داشتن خودتان و دلسوزی برای خود را تمرین کنید.

دوست داشتن خود شامل این می شود که وقتی شکستی می خورید یا مرتکب اشتباهی می شوید، با خودتان با مهربانی رفتار کنید. این روش ارتباط با خود که باعث می شود از نظر احساسی انعطاف پذیرتر باشید. احساسات چالش برانگیز را مدیریت کنید و ارتباطتان را با خود و دیگران تقویت کنید. محققان توانایی ارتباط با خود به روشی دلسوزانه را با اعتماد به نفس مرتبط می دانند.
پس بار بعدی که در شرایط چالش برانگیز بودید، به خودتان یادآوری کنید که بی نقص نبودن و شکست خوردن جزئی از زندگی است. نهایت تلاشتان را بکنید که این احساسات را با دلسوزی و مهربانی نسبت به خودتان هدایت کنید.
 
  1. از قدرت مثبت حرف زدن با خود استفاده کنید.

استفاده از کلام خوشبینانه در حرف زدن با خود باعث می شود با خودتان مهربان تر باشید، تردیدهایی که دارید را بپذیرید و چالش های جدید را امتحان کنید. از سوی دیگر، حرف های منفی که به خودتان می زنید، توانایی هایتان را محدود می کند و اعتماد به نفستان را کاهش می دهد. این حرف ها ناخودآگاه تان را متقاعد می کند که "از پس آن بر نمی آیید" یا کاری "خیلی سخت" است یا حتی "نباید امتحانش کنید".
بار بعد که فکر کردید نمی توانید در یک جلسه سخنرانی کنید یا برای ورزش کردن بیش از حد چاق هستید، به خودتان یادآوری کنید که افکارتان همیشه دقیق نیستند.
در ادامه مثال هایی از اینکه چطور می توانید افکارتان را به افکار خوشبینانه تر تغییر دهید ارائه شده است:
  • به جای اینکه به خودتان بگویید "من نمی توانم انجامش دهم" یا "این غیر ممکن است" سعی کنید به خودتان یادآوری کنید که "می توانید انجامش دهید" یا "فقط کافی است امتحانش کنید".
  • وقتی اشتباهی می کنید، به جای اینکه به خودتان بگویید "من نمی توانم هیچکاری را درست انجام دهم"، سعی کنید به خودتان یادآوری کنید که "بار بعد بهتر انجامش می دهم" یا "حداقل یک چیزی یاد گرفتم".
  • به جای آنکه مثلاً بگویید از حرف زدن در جمع "متنفرید" از کلمه ملایم تری مثل "دوست نداشتن" استفاده کنید و به یاد داشته باشید هر کسی نقاط ضعف و قوت خودش را دارد.
 
 
  1. تردید داشتن درباره خودتان را بپذیرید.

بعضی افراد انجام کارهایی را به تعویق می اندازند تا اعتماد به نفس کافی را پیدا کنند. اما معمولاً بهترین راه افزایش اعتماد به نفس به وسیله "انجام دادن" است. سعی کنید کارهایی را انجام دهید که مغزتان می گوید از عهده شان بر نمی آیید. سعی کنید با ترس هایی رو به رو شوید که ریشه در عدم اعتماد به نفس دارند. اگر می ترسید که باعث شرمندگی خودتان شوید یا در این فکر هستید که خرابکاری می کنید، در هر صورت انجامش دهید. فکر کنید فقط یک آزمایش است و نتیجه را مشاهده کنید.
احتمالاً یاد می گیرید که کمی مضطرب بودن یا گاهی اشتباه کردن آنقدر که فکر می کردید بد نیست و هر بار که جلوتر می روید اعتماد به نفس بیشتری می سازید که در نهایت از اشتباهات بزرگی که ممکن است مرتکب شوید جلوگیری می کند.
همچنین تحقیقات نشان داده اند که کمی تردید داشتن و عدم اعتماد به نفس باعث می شود از حالتی که صد درصد اعتماد به نفس دارید، عملکرد بهتری داشته باشید. این به این معنی نیست که نباید تمرین کنید و آماده باشید ولی منتظر اینکه به اعتماد به نفس صد درصد برسید تا کاری را انجام دهید نباشید. چراکه ممکن است هیچ وقت به آنجا نرسید.
 
 

دیدگاه کاربران
(مورد نیاز)
(مورد نیاز)